Handlezen Handlezen | Palm Reading Palm Reading | Quiromancia Quiromancia- HANDANALYSE CURSUS: MEDISCH (9/33) -SYNONYMEN: HANDLEZEN - HANDANALYSE - HANDLEESKUNDE - HANDLIJNKUNDE - CHIROGNOMIE - CHIROLOGIEMINI-CURSUS HAND ANALYSE - MEDISCH 3/6:

GESCHIEDENIS
MEDISCH
PSYCHIATRIE
PSYCHOLOGIE
CONCLUSIE
INDEX: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6
7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12
13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24
25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31
32 - 33
VORIGE PAGINA VOLGENDE PAGINA

>> ZIEKTEN & SYNDROMEN - sectie: MEDISCH 3/6 <<


- De zeer hoog gepositioneerde axiale triradius vormt dan ook een belangrijke verklaring voor het feit dat bij mensen met het syndroom van Patau (trisomie 13) of het syndroom van Edward (trisomie 18), de A-lijn vaak verticaal door de handpalm loopt naar de pols: zie figuur B-2b + tabel B-1. Bij de overige trisomiŽn verloopt de A-lijn meestal horizontaal door de hand: zie figuur B-2c. Want bij deze syndromen is de axiale triradius meestal iets lager in de hand gepositioneerd dan bij het syndroom van Patau (trisomie 13) en het syndroom van Edward (trisomie 18) het geval is: zie figuur B-1.

- Op basis van een analyse van de dermatoglyfen op de vingers kunnen de syndromen vervolgens goed van elkaar worden onderscheiden: zie tabel B-1.

- Uit het 'fantoom-figuur' voor het syndroom van Down (zie figuur A-7 op blz.5) blijkt dat de vingerafdrukken bij het syndroom van Down vaak gepaard gaan met ulnaire lussen op alle vingers (eventueel in combinatie met een radiale lus op de ringvinger.Figuur B-3: 'fantoom-figuren'1 voor respectievelijk: het syndroom van Edward (a),
het syndroom van Patau (b) en het syndroom van Warkany (c).

- Bij mensen met het syndroom van Edward wordt meestal op alle vingers een boog aangetroffen (eventueel in combinatie met een radiale lus op de duim): zie figuur B-3a. Bij 'normale' mensen wordt zeer zelden een radiale lus op de duim. Ook bij het syndroom van Patau worden de handen gekenmerkt door een groot aantal boog patronen in combinatie met radiale lussen op vooral de pink en ringvinger: zie figuur B-3b. Deze combinatie is extreem zelfzaam bij 'normale' mensen. Het syndroom van Warkany wordt gekenmerkt door een combinatie van bogen en spiralen: zie figuur B-3c. Bij 'normale' mensen worden combinatie van bogen en spiralen bij minder dan 10% van de bevolking aangetroffen.


- Bronnen:

- 1 - Schaumann, B. & Alter, M. Dermatoglyphics in Medical Disorders. Springer-Verlag, New York., 1976.
INDHOUD: Dermatoglyfen, fantoom figuren, syndroom van Down, syndromen, radiale lus, ulnaire lus, bogen, spiralen.VORIGE PAGINA - HANDANALYSE MINI-CURSUS - VOLGENDE PAGINAHANDANALYSE - HANDLIJNKUNDE - HANDLEESKUNDE - HANDLEZENHandanalyse onderzoek & projecten!!!
Handanalyse Onderzoek

Het laatste NIEUWS over handen!!!
Handen & het Nieuws

Een Handanalyse CURSUS voor gevorderden!!!
Handanalyse Cursus

Handlezen TOP 100 - gepresenteerd door 180+ Handlezers!!!
Handlezen TOP 100

Online Handlezen: GRATIS!!!
Gratis Handlezen


HANDLEZEN NETWERK | DE NAGEL ENCYCLOPEDIE | ALTERNATIEVE GENEESKUNDE

HANDLEZEN
Counter