Handlezen Handlezen | Palm Reading Palm Reading | Quiromancia Quiromancia- HANDANALYSE CURSUS: INLEIDING (1/33) -SYNONYMEN: HANDLEZEN - HANDANALYSE - HANDLEESKUNDE - HANDLIJNKUNDE - CHIROGNOMIE - CHIROLOGIEMINI-CURSUS HAND ANALYSE - INLEIDING:

GESCHIEDENIS
MEDISCH
PSYCHIATRIE
PSYCHOLOGIE
CONCLUSIE
INDEX: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6
7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12
13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24
25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31
32 - 33
VORIGE PAGINA VOLGENDE PAGINA

>> INLEIDING - sectie: GESCHIEDENIS 1/6 <<


DIAGNOSTIEK VIA KENMERKEN VAN DE HAND?


- Veel mensen beschouwen de combinatie ‘handanalyse & wetenschap’ nog steeds als een onmogelijke combinatie. Desalniettemin wordt in de dagelijkse praktijk van huisartsen de hand reeds enkele decennia gebruikt als een ‘diagnostisch instrument’ om medische problemen te signaleren.

- Overigens blijkt uit de handanalyse literatuur dat slecht weinig handanalisten op de hoogte zijn van relevante wetenschappelijke studies. Toch werden reeds duizenden studies gewijd aan het bestuderen van de relatie tussen: (1) de huidpatronen in de handen en onder de voeten - in het vervolg aangeduid als: ‘dermatoglyfen’- en (2) het ontstaan van vele ziekten en syndromen. En niet zonder succes!

- In de moderne handanalyse literatuur wordt hierover door handanalisten niet of nauwelijks gerapporteerd. De consequenties liggen voor de hand. Immers, ondanks relevante wetenschappelijke ontwikkelingen wordt handanalyse nog steeds vooral geassocieerd met ‘toekomst voorspellen’ en ‘kermis attracties’. Overigens staat de handanalyse beter bekend als: 'handlezen', 'handlijnkunde', of 'handleeskunde'.

- In het vervolg van deze handanalyse cursus wordt een overzicht gepresenteerd van de relevante diagnostische mogelijkheden welke binnen de wetenschap reeds zijn onderkend. Naast medische toepassingen wordt ook ingegaan op inzichten die zijn gerealiseerd binnen andere wetenschappelijke disciplines, zoals: de psychiatrie en de psychologie. En na een beschrijving van de ontwikkelingen die zich in de loop der jaren hebben voorgedaan, staat tenslotte het volgende thema centraal: de causale relatie tussen genen en de huidpatronen in de hand


INDHOUD: Medische handanalyse, psychiatrische en psychologische hand diagnostiek.VORIGE PAGINA - HANDANALYSE MINI-CURSUS - VOLGENDE PAGINAHANDANALYSE - HANDLIJNKUNDE - HANDLEESKUNDE - HANDLEZENHandanalyse onderzoek & projecten!!!
Handanalyse Onderzoek

Het laatste NIEUWS over handen!!!
Handen & het Nieuws

Een Handanalyse CURSUS voor gevorderden!!!
Handanalyse Cursus

Handlezen TOP 100 - gepresenteerd door 180+ Handlezers!!!
Handlezen TOP 100

Online Handlezen: GRATIS!!!
Gratis Handlezen


HANDLEZEN NETWERK | DE NAGEL ENCYCLOPEDIE | ALTERNATIEVE GENEESKUNDE

HANDLEZEN
Counter