Handlezen Handlezen | Palm Reading Palm Reading | Quiromancia Quiromancia- HANDANALYSE CURSUS: MEDISCH (8/33) -SYNONYMEN: HANDLEZEN - HANDANALYSE - HANDLEESKUNDE - HANDLIJNKUNDE - CHIROGNOMIE - CHIROLOGIEMINI-CURSUS HAND ANALYSE - MEDISCH 2/6:

GESCHIEDENIS
MEDISCH
PSYCHIATRIE
PSYCHOLOGIE
CONCLUSIE
INDEX: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6
7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12
13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24
25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31
32 - 33
VORIGE PAGINA VOLGENDE PAGINA

>> AXIALE TRIRADIUS - sectie: MEDISCH 2/6 <<


- Een ander belangrijk kenmerk in de dermatoglyfen van de handpalm betreft de positie van de axiale triradius - de triradius die normaal gesproken meestal wordt aangetroffen in de dermatoglyfen bij de pols. Bij mensen met een Ďautosomale trisomiŽní wordt de axiale triradius meestal op een hogere positie in de handpalm aangetroffen1-2: zie figuur B-1.
- Figuur B-1: de gemiddelde AtD-hoek bij syndromen met een autosomale trisomie.

- Een derde aspect van de handpalm waarbij stereotype kenmerken worden aangetroffen betreft het verloop van de huidlijn vanuit de triradius in de handpalm onder de wijsvinger. In het wetenschappelijke jargon wordt deze huidlijn aangeduid als de ĎA-lijní.


- Normaal gesproken eindigt de A-lijn meestal aan de pinkzijde in de onderste helft van de handpalm: zie figuur B-2a. Echter een hoog gelegen axiale triradius gaat meestal gepaard met een afwijkend verloop van de A-lijn. Want een hoog gepositioneerde axiale triradius voorkomt als het ware dat de A-lijn de pinkzijde in de onderste helft van de handpalm kan bereiken.

-

Figuur B-2: het verband tussen de positie van de axiale triradius en de A-lijn.

- Bronnen:

- 1 - Schaumann, B. & Alter, M. Dermatoglyphics in Medical Disorders. Springer-Verlag, New York., 1976.
- 2 - Loesch, D.L. Quantitative Dermatoglyphics: Classification, genetics, and pathology. Oxford Medical Publications, 1983.INDHOUD: Dermatoglyfen, axiale triradius, AtD-hoek, A-lijn, syndroom van Down, syndromen, trisomiŽn.VORIGE PAGINA - HANDANALYSE MINI-CURSUS - VOLGENDE PAGINAHANDANALYSE - HANDLIJNKUNDE - HANDLEESKUNDE - HANDLEZENHandanalyse onderzoek & projecten!!!
Handanalyse Onderzoek

Het laatste NIEUWS over handen!!!
Handen & het Nieuws

Een Handanalyse CURSUS voor gevorderden!!!
Handanalyse Cursus

Handlezen TOP 100 - gepresenteerd door 180+ Handlezers!!!
Handlezen TOP 100

Online Handlezen: GRATIS!!!
Gratis Handlezen


HANDLEZEN NETWERK | DE NAGEL ENCYCLOPEDIE | ALTERNATIEVE GENEESKUNDE

HANDLEZEN
Counter