Handen Nieuws | Hand News

HANDEN in het NIEUWS


12 MAART, 2009

Vijf Zaken die Uw 5 Vingers over U Vertellen!

Professor John Manning verteld in het boek ĎThe Finger Ratio' hoe de verhouding tussen de wijsvinger en ringvinger (= de '2D:4D digit ratio' vinger lengte) is gerelateerd aan de 'Big Five': de menselijke evolutie, sport, sociaal gedrag, ziekte en je sex-leven!

INHOUD:

 • Onderzoek: wat vertellen vingers over mensen?
 • Hoe wordt de '2D:4D digit ratio' gemeten?  Take 5: vijf zaken die uw vingers over u vertellen.  Handen, vingers & digit ratio.
  Hoe langer de ringvinger van een mannelijke financieel expert in verhouding tot zijn wijsvinger is, hoe groter de kans wordt dat die persoon succesvol is. Dit bericht kwam een tijd geleden in het nieuws, na onderzoek van de universiteit van Cambridge bij aandelen handelaren van de Londen Stock Exchange. Maar er is meer. John Manning is professor aan de Universiteit van Swansea en hij schreef het boek ĎThe Finger Book'. Daaruit blijkt dat de lengte van je vingers en hun onderlinge verhouding veel meer over je vertellen dan je ooit zou kunnen denken:


  1 - VINGERS EN DE MENSELIJKE EVOLUTIE:

  Typerend voor het menselijk ras is dat de wijsvinger relatief lang is in verhouding tot de lengte van de ringvinger. Dat komt omdat we tijdens ons verblijf in de baarmoeder kleine hoeveelheden testosteron absorberen in vergelijking met een hogere hoeveelheid oestrogeen. Deze verschillen zijn echter bepalen voor ons complexe sociale bestaan, waarin een grote dosis empathie en gevoeligheid ten opzichte van anderen wordt verwacht. Bij aapsoorten die het meest op ons lijken, zoals de chimpansee en de gorilla, ligt dat anders. Zij hebben relatief lange ringvingers en een korte wijsvinger.


  2 - RINGVINGERS & SPORT

  Goede sportprestaties en ook - zoals hierboven beschreven - uitmuntende prestaties in de financiele wereld worden gelinkt aan de hoeveelheid mannelijke hormonen die mensen absorberen terwijl voorafgaand aan hun geboorte in de baarmoeder verblijven. Hoe hoger de blootstelling aan testosteron en andere mannelijke hormonen, hoe lager de Ď2D:4D'-ratio ofwel: de verhouding tussen wijs- en ringvinger. Deze ratio werd ook al gebruikt om prestaties in competitiesporten te voorspellen. Uit onderzoek van de universiteit van Cambridge blijkt dat financiŽle handelaren met de laagste Ď2D:4D'-ratios gemiddeld 11 keer meer verdienen dan handelaars met de hoogste vinger ratios - zie onderstaande afbeelding.

  Het inkomen van aandelen handelaren in London blijkt gerelateerd aan de vingerlengte.


  3 - WIJSVINGERS & SOCIAAL GEDRAG

  Lange wijsvingers worden gerelateerd aan opmerkelijk sociaal gedrag en een sterk ontwikkelde empathie voor de gevoelens van anderen en jezelf. Deze relaties kunnen het beste worden waargenomen onder kinderen, waar korte wijsvingers juist op een gebrek aan empathisch vermogen kunnen verwijzen. Andere studies geven aan dat zulke kinderen ook een grotere kans lopen om tijdens de groei andere stoornissen te ontwikkelen.


  4 - KANS OP KRUISBESMETTING

  Er zijn steeds meer aanwijzingen dat onze vingerratios een betrouwbare voorspeller vormen van onze ontvankelijkheid voor ziektes. Toch is hier enige voorzichtigheid geboden, want de studies zijn in theorie interessant, maar ze blijken in de praktijk nog niet van betekenis te zijn als het er op aankomt om mensen die reŽel gevaar lopen te identificeren. Sommige studies linken lange ringvingers aan het Polycysteus-ovariumsyndroom of PCOS, osteo-atrhritis en verschillende mannelijke ontwikkelingsstoornissen - zoals autisme. Lange wijsvingers kunnen dan weer gerelateerd worden aan baarmoederhalskanker, borstkanker en schizofrenie.  5 - VINGERS & SEX

  Mannen met lange ringvingers beschouwen zichzelf vaak als aantrekkelijk. Uit studies blijkt dat vrouwen het daar in de regel wel mee eens zijn. Opmerkelijk genoeg vinden ook vrouwen die lange ringvingers hebben zichzelf ook aantrekkelijk. Wat mannen daarvan vinden is echter nog niet bestudeerd. Toch blijven deze conclusies vrij kwetsbaar omdat grote aantallen van de bevolking moeten worden bestudeerd voordat men van een trend kan spreken. Mannen met lange ringvingers hebben normaal gezien grotere gezinnen, terwijl vrouwen met een groter gezin eerder over een lange wijsvinger zullen beschikken. Deze kenmerken werden zelfs duidelijk waargenomen in maatschappijen met sterk ontwikkelde vormen van geboortebeperking.


  Hoe wordt de '2D:4D digit ratio' gemeten? HOE WORDT DE '2D:4D DIGIT RATIO' VAN EEN HAND GEMETEN?

  Stap 1: meet de total lengte van de wijsvinger en de ringvinger (zie afbeelding);

  stap 2: bereken de '2D:4D digit ratio' = de verhouding tussen de lengte van de wijsvinger en de ringvinger; bij de meeste mensen levert dit een waarde op tussen: 0.90 en 1.05.

  Bron: Express.be

  Engelstalige versie:
  Your five fingers relate to: human evolution, sports, social behavior, disease & sex  DIGIT RATIO | VINGER RATIO


  Related sources:
  John Manning presenteert: 'The Finger Book'
  Onderzoek: digit ratio is gerelateerd aan financieel success
  Lichaamslengte, vingerlengte & verschillen tussen mannen en vrouwen
  Vingerlengte geeft indicatie voor athletisch success
  Wat onze vingers over ons vertellen
  Vingerlengte & sexualiteit
  Vingers zijn gerelateerd aan: evolutie, sport, sociaal gedrag, ziekte en sex


  HANDEN IN HET NIEUWS  MEER HAND RESEARCH TOP ITEMS:

  Palm Reader Network

  Handlezer Netwerk
  Grootste Handlezer Netwerk ter wereld! - Handlezers uit 50 landen

  Handen in het nieuws

  Handen Nieuws
  Het laatste nieuws over Handen: door diverse bronnen in de wereld!

  Alternative health care

  Alternatieve Zorg
  Massage, Therapy, Tarot, Numerology, Horoscope, I Ching, Ouija, Colonics,

  HANDLEZEN ONDERZOEK | HANDLEZEN CURSUS | HANDLEZEN TOP 100
  ONLINE HANDLEZEN | NAGELS & GEZONDHEID

  Counter